18/10/2026
🌿 PROGRAM BIOFEED AL FALAH NEGERI KELANTAN TAHUN 2026🌿
Pada 14 Oktober 2026, telah berlangsung Program Biofeed Al Falah Negeri Kelantan Tahun 2026bertempat di Markaz Dewan Ulama (MADU), Machang.
Majlis perasmian telah disempurnakan oleh YB Dato' Tuan Mohd Saripudin Tuan Ismail, Pengerusi Jawatankuasa Pertanian, Industri Agromakanan dan Komoditi Negeri Kelantan.
Program ini merupakan inisiatif Kerajaan Negeri Kelantan dalam membantu meringankan beban kos penternakan, khususnya melalui penyaluran bantuan makanan ternakan ruminan dan rumput silaj kepada penternak yang layak.
Diharapkan pelaksanaan program ini dapat membantu meningkatkan produktiviti penternakan, menjaga kebajikan ternakan serta memperkukuh pendapatan para penternak di negeri Kelantan.
Komitmen berterusan ini mencerminkan usaha Kerajaan Negeri Kelantan dalam memperkasa sektor penternakan dan memperkukuh keterjaminan makanan negeri.
Kelantan Biotech Corporation Sdn. Bhd. sentiasa komited menyokong agenda pembangunan agro dan bioekonomi negeri demi kesejahteraan rakyat.